Aile Danışmanlığı Nedir?

Aile en az iki kişiden oluşan kan bağı olsa da olmasa da ortak hedefleri, bütçesi, birlikte yaşama arzusu olan toplumun en küçük yapı taşıdır.  Doğal olarak huzura en çok ihtiyaç duyulan ortamdır.

Ancak gelin görün ki her toplulukta olduğu gibi bu en küçük birimde de zaman zaman iletişim kazaları yaşanır. Ailenin bireyleri nasıl olduğunu anlamadan kendilerini bir kısır döngünün içinde bulurlar ve ne yapsalar içine düştükleri kaosun dışına çıkamazlar. Zamanla depresyon, hastalık ve ayrılıklar kaçınılmaz olmaya başlar. İşte böyle durumlarda tarafsız bir uzmana ihtiyaç vardır.

Aile danışmanlığı çok dikkat ve emek ister, danışman toplamda sekiz ila on iki seansta sonlandırmak üzere görüşmeleri yapılandırır.

Ailelerin bir arada ya da bireyler halinde yaptıkları bu görüşmeler sonucunda aile danışmanı mutluysa aile de kendi çözümlerini sağlıklı bir şekilde bulmuş demektir. Kalabalık ailelerin sorunları bütünleşiktir, bunun anlamı; sorunlarda bazen herkesin bir payı vardır. Önemli olan herkesin kendi payını net bir şekilde görebilmesi ve kendi çözümünü oluşturabilmesidir.

Hayatın kolay ve keyifli olması aslında çok kolay, sadece neyi, nasıl, ne zaman ve ne kadar yapacağımızı bilmeye ihtiyacımız var. Aile sistemi içerisinde işlev bozulmalarına neden olan, aile ve bireylerin, bireysel gelişimlerini ve yetiştirilmelerini olumsuz yönde etkileyen, aile yaşam döngüsü ve gelişimsel farklılıklar ile eşler arasında ilişki ve iletişim sorunlarına yol açan, anne baba olarak rol ve sorumluluklarını sağlıklı bir biçimde yerine getirmelerini güçleştiren ve aile üyelerinin psiko-sosyal ve ekonomik yapılarını tehdit eden sorunların oluşmadan önce engellenmesi ve ortaya çıkan sorunların çözümlenmesinde birey ve aile ile çalışmak için buradayız, sevgiyle sizi bekliyoruz.

Yolunuz açık olsun.